Det norske laget

Team Ulsrund og ”klovnebuksene”

Team Ulsrud er det curlinglaget som har representert Norge ved de to siste olympiske vinterlekene og består av skip Thomas Ulsrud, Torger Nergård, Christoffer Svae og Håvard Vad Peterson. Laget har hatt stor sportslig suksess og tok en sterk sølvmedalje under lekene i Vancouver i 2010. Her fikk de også internasjonal oppmerksomhet, og satt både Norge og curlingsporten på kartet med sine karakteristiske curlingbukser. Klesstilen ble referert til som klovnebukser i media, og norske lag spiller med bukser i kreative fargekonstellasjoner den dag i dag. Buksene har blitt så populære at de har en egen Facebook side oppkalt etter med over en halv million brukere og har eksponert curlingsporten på en glimrende måte.

Sportslig suksess og curlingfeber

Sportslig sett har det norske herrelagets prestasjoner vært meget gode. Med sølv i OL i 2010, tre bronsemedaljer fra VM og to EM-gull har laget vært en av foregangsfigurene innen internasjonal curling i en årrekke og har stor mesterskapserfaring. Ikke verst til å være et lag fra et land med et fåtall av curlinghaller. Team Ulsrud har videreført arven etter Team Trulsen, som sensasjonelt vant olympisk gull under lekene i Salt Lake City i 2002 og satte i gang en curling-feber i Norge som når sitt klimaks under internasjonale mesterskaps. Under nevnte OL finale i 2002 satt over 700 000 nordmenn oppe, midt på natten og var vitne til en sensasjon uten sidestykke. Det norske laget vant med en perfekt satt sistestein og en seier av bibelske proporsjoner, med Davids beseiring mot Goliat, var et faktum. Det ble populært sagt at Canada hadde flere curlinghaller enn Norge hadde curlingspillere. Pål Trulsen er nå trener for det norske laget og bringer med dette uvurderlig rutine til laget og skal ha mye av æren for at curling er en av dem mest sette øvelsene på norsk TV under olympiske leker.

Ungdommen i frammarsj

Etter et noe skuffende OL i Sotsji i 2014 har lagets skip, Thomas Ulsrud, vurdert sin framtid som internasjonal toppspiller. Laget endte på 5.plass etter uflaks i innledende kamper, og fikk dermed ikke muligheten til å forsvare det edle metallet de fikk med seg hjem fra Canada 4 år tidligere. Om Ulsrud skulle velge å trappe ned etter en lang og innholdsrik karriere er det uansett ingen krise for norsk herrecurling. Det gror godt blant ungdommen og Team Mjøen tok bronsemedalje i junior VM i Sveits i 2014.

Damenedtur og gammel storhet

Norsk kvinnecurling er for tiden inne i en bølgedal og har slitt med å kvalifisere seg til internasjonale mesterskap og klarte dessverre ikke å kvalifisere seg til Sotsji OL under ledelse av Marianne Rørvik. Det er allikevel flere om beinet når det gjelder norsk kvinnecurling, og team Githmark har også representert Norge i internasjonal curling den senere tiden. Kvinnelandslaget har allikevel en imponerende merittliste med medaljer i OL, VM og EM under lag skippet av legendariske Dordi Nordby og det er ingen grunn til å tro at de norske jentene ikke kan komme opp til gamle høyder igjen.